Zaterdag 2 juni 2018

 

 

 

Gegidste rondleiding in het Snijders&Rockoxhuis te Antwerpen

 

 

 

Na een grondige herinrichting en uitbreiding is het vroegere Rockoxhuis terug open voor de kunstliefhebbers. Het ‘nieuwe’ museum is uitgebreid met het aanpalende Snijdershuis.

 

Het concept van het Snijders&Rockoxhuis plaatst twee patriciërs in de kijker: Burgemeester en humanist Nicolaas Rockox en schilder Frans Snijders.

 

Rockox wordt vooral belicht vanuit zijn belangrijke rol die hij in de politieke, sociale en culturele leven van Antwerpen van de 17de eeuw speelde. Ook zijn leefomgeving krijgt de nodige aandacht. Aan de hand van eigentijdse kunstwerken komen diverse aspecten aan bod zoals humanisme, de magistraat, natuur, muziek, de keuken … en worden visueel in beeld gebracht.

 

Frans Snijders was een van de spilfiguren in het Antwerpen van de baroktijd als bedreven schilder van dieren en stillevens. Frans Snijders, zijn voorlopers, zijn tijdgenoten en navolgers krijgen in het aanpalende Snijdershuis een forum.

 

Beide panden, met zorg gerestaureerd, behoren tot het patrimonium van KBC.

 

Onder deskundige leiding van gedreven stadsgidsen ontdekken we de leefwereld van hun zeventiende – eeuwse bewoners aan de hand van kunstwerken uit de eigen rijke collectie, aangevuld met langdurige bruiklenen uit Belgische en buitenlandse verzamelingen.

 

 

 

Waar: Snijders&Rockoxhuis, Keizerstraat 10, 2000 Antwerpen

Wanneer: zaterdag 2 juni 2018 om 14 uur. 

Info en inschrijving: Chris Danneels 03 383 40 65 of e-mail: renee.chris@belgacom.net

Prijs: a. klanten van KBC: € 5 voor DF-leden, € 7 voor niet DF-leden (bankkaart meebrengen!)

          b. niet-klanten KBC: € 11 voor DF-leden, € 13 voor niet DF-leden

Te betalen, na inschrijving, door overschrijving op rekeningnummer BE57-4037 0680 6135 van Davidsfonds Schilde