Zaterdag 6 juni 2020

 

 

Snijders – Rockoxhuis, Keizerstraat 12, Antwerpen

 

Blind Date, Portretten met blikken en blozen.

 

 

Portretten uit de renaissance en de barok, wat moeten we met die lang vergeten mensen van eeuwen geleden? Ze staren ons aan, soms met een monkellachje, of negeren ons compleet. Zonder een woord te zeggen. Toch hebben ze ons zo veel te vertellen over hun boeiende levens, wie ze waren, of hoopten te zijn.

 

De Phoebus Foundation (Katoen Natie) bezit een schat aan zulke portretten, zo veel en divers dat er een tentoonstelling mee kon samengesteld worden die het genre van de portretschilderkunst in al zijn facetten belicht van selfie tot groepsportret. De tentoonstelling  vindt plaats op twee locaties in de Antwerpse Keizersstraat. Gestart wordt in het Snijders-Rockoxhuis waar Nicolaas Rockox onze gastheer is die zich zelf ook meermaals liet portretteren. In de Keizerskapel, wat verderop in de straat gaat het er ingetogener aan toe! Naast portretten vind je in de tentoonstelling ook de accessoires waarmee mensen poseerden: hun kanten zakdoeken, handschoenen, rammelaars, juwelen en nog zoveel meer. Verder wordt er ook nog een bezoek gebracht aan de Carolus Borromeuskerk, waar gefocust wordt op religieuze portretten.

 

Daarom het initiatief van het Davidsfonds om twee gegidste rondleidingen  te organiseren, één in de voormiddag en één in de namiddag.

 

Waar: Snijders-Rockoxhuis, Keizerstraat 12, Antwerpen

Wanneer: zaterdag 6 juni 2020 om 10u15 en om 14u15

 

Inkom: € 16 (met Davidsfonds Cultuurkaart € 13)

      KBC - klanten:         € 13 (met Davidsfonds Cultuurkaart € 10)  

 Houders Museumpas: € 10 (met Davidsfonds Cultuurkaart € 7)

 

Inschrijving en info: Chris Danneels 03 383 40 65 of e-mail: renee.chris@belgacom.net

Betalen, na inschrijving, door overschrijving op rekeningnummer BE57 4037 0680 6135 van Davidsfonds Schilde