Donderdag 6 september 2018

 

 

Gegidste rondleiding in het Middelheimmuseum te Antwerpen

 

 

In het kader van het Barokjaar loopt er tot 23 september een speciale tijdelijke tentoonstelling in het Middelheimmuseum met als titel: “Experience Traps”.

 

 

Het Middelheimmuseum vroeg aan internationaal gerenommeerde kunstenaars uit verschillende disciplines nieuw of bestaand werk te presenteren op het raakvlak van architectuur, installaties en performance, vertrekkend van de ideeën achter de barokke landschapsarchitectuur. Denk daarbij aan motieven als de grotto, het doolhof, het tableau vivant, de folly, de fontein, de trompe-l’oeil.

 

 

Deze constructies namen in de hoogdagen van de Barok een centrale plaats in het landschapsontwerp in. Ze gaven een voorheen ‘klassiek’ landschap een verassend andere aanblik en lokten daardoor nieuwe ervaringen uit bij de toeschouwers. Elk van deze motieven probeert – in ware baroktraditie – het publiek te beduvelen, te verrassen, te imponeren of te verleiden.

 

 

Laat u ook onderdompelen, verrassen of beduvelen onder de deskundige leiding van Inez Dechamps een ervaren en enthousiaste gids die ons ook in het Snijders&Rockoxhuis heeft rondgeleid.

 

 

Een praktische raadgeving: best stevig, gesloten, schoeisel. We wandelen vaak over gras om de kunstwerken van dichtbij te bekijken en dat gras kan soms vochtig zijn.

 

 

 

Waar: Middelheimmuseum, Middelheimlaan 61, 2020 Antwerpen

Wanneer: donderdag 6 september 2018 om 14 uur. 

Inkom: DF-leden: € 5,00, niet-leden: € 7,00

Te betalen, door overschrijving op rekeningnummer BE57 4037 0680 6135 van Davidsfonds Schilde

 Info: Chris Danneels 03 383 40 65 of e-mail: renee.chris@belgacom.net