Zaterdag  11 juni 2022

 

 

‘Daguitstap naar Hoei’

 

De daguitstap die we origineel gepland hadden voor 13 juni 2020, is omwille van Covid-19 nooit kunnen doorgaan. Aannemende dat 

 

we in juni van dit jaar opnieuw meer vrijheidsgraden zullen hebben, willen we diezelfde daguitstap naar Hoei nu opnieuw programmeren. We beginnen met een koffie in Hotel des Touristes, gevolgd door een bezoek aan het kasteel van Modave, cultureel patrimonium  van Wallonië en gelegen in een natuurreservaat van 450 ha.

 

Daarna gaan we voor de lunch naar Hoei, in restaurant Pane e Vino, Grand Place 3. Na de lunch is er een geleid bezoek aan Hoei zelf met de bekende collegiale kerk van Onze-Lieve-Vrouw en Domitianus, dominant in maas gotiek met een bekende schatkamer.

 

De stad is eerder klein maar van een grote historische waarde met zijn ligging aan de Maas, zijn stadhuis, traditionele huizen, zijn bekende “Fontaine Li Bassina” en zijn middeleeuws aandoende straatjes. Na de gegidste toer is er gelegenheid om wat te relaxen.

 

Om 18.00u worden we verwacht aan de bus op Avenue Batta om terug te keren naar Schilde.

 

In de prijs is inbegrepen : bus, gidsen, koffie, lunch, apero en drank bij de lunch. Bij de lunch is er keuze tussen vis of pasta met truffels (heerlijk).

 

Goede wandelschoenen is een aanrader (oude stad)!

 

Waar: Werf 44, Schoolstraat44, 2970 Schilde

Wanneer: Zaterdag 11 juni om 7.30 u

Prijs: 75 € (met DF Cultuurkaart 70 €)

Inschrijven is verplicht - vóór 1 juni – door te storten op rekening nr BE57 4037 0680 6135 van Davidsfonds Schilde met vermelding aantal vis en aantal pasta.

Info: achiel.ossaer@skynet.be - tel 03 383 39 03