Woensdag 21 november 2018

 

Lodewijk De Vocht in De Kijker

 

 

De bekende componist en dirigent Lodewijk De Vocht heeft zijn leven lang gewoond en gewerkt in Schilde - ’s Gravenwezel en is ereburger van deze gemeente.

 

Het Lodewijk De Vocht-Fonds wil samen met de academies van Schilde, Schoten, Wijnegem en Zoersel en met Davidsfonds Schilde de herinnering aan Lodewijk De Vocht bewaren, zijn muziek uitvoeren en hem eren voor zijn bijdrage als componist.

Daarom organiseren zij een Academische zitting, muzikaal omlijst met composities van Lodewijk De Vocht. Jan Dewilde, directeur van het Studiecentrum voor Vlaamse Muziek zal spreken over het belang en de specifieke plaats van Lodewijk De Vocht binnen de Vlaamse Muziek. Paul Dinneweth, dirigent van de Chorale Caecilia, schetst de historiek van Lodewijk De Vocht en zijn Chorale Caecilia. Vervolgens brengt de Chorale enkele meesterwerken, speciaal geschreven voor dit koor.

 

Bijkomend organiseren zij op zaterdag 24 november een concert “Lodewijk De Vocht in de kijker”. De muziekacademies leveren de muzikanten en zangers, aangevuld met solisten. Ze brengen hoogtepunten uit het werk van deze componist. Een niet te missen unieke opvoering!

 

We sluiten de avond af met een receptie.

 

 

 

Waar: kerk Onze-Lieve-Vrouw-ten-Hemel-Opgenomen, Pater Nuyenslaan 68 – 2970 Schilde

Wanneer: Woensdag 21 november 2018 om 20.00 u

Inkom: € 8 door te storten op rekening nr. BE76 9530 3777 4795 van Lodewijk De Vochtfonds. De kaarten liggen dan klaar aan de ingang.

Info: achiel.ossaer@skynet.be  -  tel. 03/383 39 03