Lentewandeling”

 

 

 

Onze lentewandeling gaat dit jaar door in het Arboretum in Kalmthout, een botanisch paradijs sinds 1865 en 13,50 ha groot.

 

De tuin schittert in ieder seizoen, april is een mooie periode om de kerselaars, de azalea’s en tal van andere planten te zien bloeien.

 

We bezoeken de tuin onder begeleiding van deskundige en ervaren gidsen, die ons de mooiste plekjes zullen tonen en bijzondere aandacht zullen besteden aan de hoogtepunten van dit lenteseizoen.

 

De heer Eddy Avanture, is veertig jaar tuinchef in Arboretum Kalmthout geweest. Hij heeft een boek geschreven “Van madeliefje tot sequoiadendron”, waarin hij honderduit vertelt over zijn verbondenheid met de planten, de geschiedenis van het arboretum enz… Hij zal ons eveneens een woordje uitleg geven.

 

Achteraf is er, voor wie dat wenst, nog de mogelijkheid om gezellig na te kaarten in de cafetaria met patioterras.

 

Stevige wandelschoenen zijn aan te raden en honden worden NIET toegelaten in dit park!

 

Wanneer: zondag 23 april 2023

 

Waar: Samenkomst om 13:45u Arboretum Kalmthout, Lindendreef 24 te 2920 Kalmthout. De rondleiding start om 14:00u stipt.

 

Inkom + gids: € 10 Leden (€ 12 niet leden).

 

Mensen die een ‘museumpas’ hebben of een ‘jaarkaart Arboretum’, betalen alleen de bijdrage voor de gids: € 3 Leden (€ 5 niet leden). Opgelet! U dient uw museumpas of jaarkaart mee te brengen!

 

Inschrijven is verplicht vóór 19 april 2023 door overschrijving op nr. BE57 4037 0680 6135 van Davidsfonds Schilde, met vermelding van bezoek Arboretum + uw naam + aantal personen.

 

Maximum aantal deelnemers: 40 personen.

 

Info: frieda.berghmans@telenet.be