Maandagen 26 februari en 4 – 11 – 18 maart 2024

 

Keukenhistories “ Lezingen door Yves Segers

 

Geschiedenis van onze eetcultuur.

 

Witloof in hespenrolletjes, spaghetti bolognese, rijstschotel met kip, shakshuka met aubergine… Onze eetgewoonten zijn de voorbije twee eeuwen enorm veranderd. Omstreeks 1800 was het menu schraal en vooral plantaardig. Vandaag hebben we gigantisch veel keuze en zijn alle smaken uit de hele wereld binnen handbereik. Elke dag brengt iets nieuws op ons bord.

 

Aan de hand van enkele oude en nieuwe keukenklassiekers brengt Yves Segers een smakelijke geschiedenis van onze eetcultuur.

 

Yves Segers, doctor in de Moderne Geschiedenis, is coördinator van het Interfacultair Centrum Agrarische Geschiedenis (ICAG) aan de KU Leuven, coördinator van erfgoedorganisatie Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG vzw), en hoogleraar Rurale Geschiedenis verbonden aan de Onderzoekseenheid Moderniteit & Samenleving 1800-2000 (MoSa) van de Faculteit Letteren, KU Leuven. Zijn onderzoek richt zich op de sociale en economische geschiedenis van de negentiende en twintigste eeuw, met als hoofdthema's landbouw en platteland, de ontwikkeling van de voedselketen en eetcultuur.

 

Wanneer: maandag 26/2 en 4, 11, 18/03/2024 van 14:00u tot 16:00u

 

Waar: GC Werf44, Schoolstraat 44 – 2970 Schilde

 

Info: 016 31 06 70 Davidsfonds Academie

 

https://www.davidsfonds.be/activiteiten-detail-page/6268/keukenhistories-geschiedenis-van-onze-eetcultuur